У центрі Києва радикально налаштовані громадяни активізували свої дії з підготовки різних засобів для нападу, повідомляє УЗГ МВС України.

«Будівельні «ліси», саморобні булави і «коктейлі Молотова» з небезпечними хімічними речовинами - ось такий «мирний» атрибут «захисту» використовують мітингувальники проти міліції. У МВС надійшла інформація, що, починаючи з вчорашнього дня на центральну площу держави масово з'їжджаються молоді люди для активних протистоянь законним вимогам правоохоронних органів», - заявили в міліції.

Крім того, захоплені будівлі КМДА, Будинку профспілок та наметове містечко Майдану перетворилися на лабораторію, де виготовляють запальні суміші і майструють військову амуніцію.

«У КМДА заздалегідь заготовлено майже 100 шматків залізної метрової арматури з набалдашником. За виглядом таке небезпечне «ноу-хау» схоже на булаву. Крім цього, мітингувальники запаслися трубами будівельних конструкцій та металевими заготовками для метання», - йдеться в повідомленні.

«Прямо «з конвеєра» на Грушевського поставляють і «коктейлі Молотова». Їх замішують як у наметовому містечку, так і в Будинку профспілок. При цьому самі «хіміки» поводяться з горючими сумішами вкрай необережно, тому наражають на небезпеку не тільки себе, але і тих, хто поруч», - додали в міліції.

У МВС також зазначили, що за словами очевидців, настрої активістів з «Правого сектора» бойові і агресивні. «Молоді, фізично і психологічно підготовлені бойовики готові вступати в бій з міліцією, використовуючи всі методи», - підкреслили в міліції.

У зв'язку з цим МВС просить мирних демонстрантів залишити місця масових заворушень у центрі столиці і не слідувати за тими, хто свідомо порушує порядок.

Як раніше повідомляв ForUm, зіткнення в центрі Києва 19 січня почались після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

Протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вулиці Грушевського 22 січня активізувалися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

833