Іранський ринок залишається перспективним для вітчизняних зернових, продукції тваринництва, харчової та переробної промисловості. Для розширення співробітництва міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк і тимчасовий повірений у справах Ісламської Республіки Іран в Україні Масуд Хагані Фард домовилися про проведення П'ятого засідання Міжурядової українсько-іранської спільної комісії з питань економічного і торгового співробітництва в Ірані 25-26 лютого.

За словами Присяжнюка, Іран є важливим ринком для української сільгосппродукції. Зокрема, він перспективний для України з точки зору поставок зернових - кукурудзи, пшениці, ячменю. Те ж стосується і продукції тваринництва - яловичини, птиці. Також Україна зацікавлена в поставках в Іран продукції харчової та переробної промисловості - масла, сухого молока, олії, цукру.

Також сторони обговорили можливість створення експертної групи з представників Мінагрополітики України та Посольства Ірану в Україні для координації питань взаємної торгівлі сільгосппродукцією.

Нагадаємо, Присяжнюк є головою української частини зазначеної Комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

881