Кабінет Міністрів зняв обмеження на використання водометів правоохоронцями при температурі нижче 0 градусів під час масових заворушень, йдеться у розпорядженні №14 від 22 січня, розміщеному на сайті уряду.

Згідно п. 16 Правил застосування спеціальних засобів під час охорони громадського порядку, водомети застосовуються працівниками міліції для припинення масових безпорядків і групових порушень громадського порядку, відбиття нападу на будівлі, приміщення, споруди і транспортні засоби незалежно від їхньої належності, захисту громадян і самозахисту від нападу та інших дій, що створюють загрозу їхньому життю, здоров'ю, житлу чи майну.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабмін сьогодні також розширив перелік дозволених для використання правоохоронцями спецзасобів під час охорони правопорядку.

Нагадаємо, сьогодні внаслідок зіткнень на Грушевського загинули дві людини.

Як відомо, зіткнення в центрі Києва 19 січня почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

Протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вулиці Грушевського в центрі Києва під ранок середи, 22 січня, активізувалися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211