Європа повинна шукати компромісні рішення з Москвою. Пропозиція Києва створити «тристоронню комісію» для пошуку вирішення спірних питань у контексті євроінтеграції України виглядає багатообіцяючою, - пише старший науковий співробітник Інституту Катона, колишній спеціальний помічник президента Рональда Рейгана Дуг Бандоу у статті «Помаранчева революція повертається в Україну» США слід триматися подалі від цієї боротьби» для Forbes.

«Такий підхід є перспективним. ...Всі виграють від більш тісного зв'язку між ЄС і МС Росії, що може зменшити тиск Москви на Київ», - зазначає автор.

Між тим Бандоу нагадав слова Президента України Віктора Януковича, який виступив проти того, щоб хтось приходив і вчив нас як жити».

У зв'язку з цим екс-радник Рейгана констатував, що виключно українському народові обирати своє майбутнє.

«Економічне здоров'я» України, «європейське майбутнє», «поворот у бік Москви» і «перемикання на ЄС» не є американськими цінностями і навряд чи відповідають американським інтересам. Насправді, вони навряд чи повинні турбувати США, - підкреслив політолог. - Як би сприйняли американці, якби українські політики з'явилися на мітингу «Захопи Уолл-Стріт» у Вашингтоні з обіцянками підтримати протестуючих в їхній вимозі економічного перерозподілу, вступу в Північноамериканський союз і відходу від Європи - і все заради українських інтересів і цінностей»?.

Експерт констатує, що Україна ніколи не належала ні ЄС, ні Вашингтону, щоб вони розглядали її як втрату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104