У київській міліції заперечують інформацію, що з'явилася в соціальних мережах, про затримання тепло одягнених студентів у касках біля станцій метро і на території біля деяких гуртожитків. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у повідомили в прес-службі ГУ МВС України в м. Києві.

«Немає такої інформації взагалі», - зазначили там.

При цьому в прес-службі повідомили, що якщо якісь люди і затримуються в столиці, то на це є підстави.

«Якщо їх затримують, то доставляють до райуправління міліції, де проводяться процесуальні дії, перевіряється інформація, що надійшла відносно них. Якщо немає підстав, їх не затримують», - зазначили в столичному главку.

При цьому там підкреслили, що людина може бути затриманий за підозрою у злочині як кримінального, так і адміністративного характеру.

«Просто так люди не затримуються. Якщо людина йде протестувати і не зробила нічого такого, за що можна було б її оштрафувати або застосувати санкції кримінального кодексу, то нехай вона собі йде. Вона йде, нічого не робить, не розбиває вікна, нікого не б'є», - резюмували в прес-службі.

Водночас, як повідомив начальник відділу профілактичної роботи управління ДАІ МВС України Олександр Зубенко, у ДАІ немає інформації про побиття інспекторами студента інституту Карпенка-Карого, котрий їхав у таксі під Києвом. «У нас таких фактів не зареєстровано... У мене немає такої інформації», - сказав він. Також Зубенко зазначив, що в ДАІ перевірять цю інформацію за наявності даних про місце і час інциденту.

Тетяна Мацур, Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71