Досягнуті в Китаї домовленості щодо розвитку українсько-китайських відносин, наповнюються практичними діями. В Україні планується створення українсько-китайського підприємства з виробництва електрообладнання та електротехніки. Про це розповів директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктор Коваленко.

«Китайські інвестори готові взяти участь у реалізації проекту щодо створення промислового комплексу з виробництва новітніх індустріальних накопичувачів-акумуляторів, літій-іонних батарей усіх типів і складання електромобілів», - сказав Коваленко.

За словами директора департаменту, було проведено низку зустрічей і переговорів з провідними світовими компаніями щодо їх участі в реалізації цього інвестиційного проекту. І, як результат, підписані Меморандуми між керівництвом Державної холдингової компанії «Дніпровський машинобудівний завод» (виконавцем інвестиційного проекту) і компанією «Tianjin LISHEN Battery Joint-stock Co., Ltd» (м. Тяньжин, Китай), яка є одним з провідних світових виробників літій-іонних акумуляторних батарей.

«Згідно з підписаним Меморандумом між керівництвом компаній ДХК «ДМЗ» і LISHEN досягнута принципова домовленість щодо планів про створення спільного підприємства в Дніпропетровську зі збирання літій-іонних акумуляторних батарей широкого застосування і виробництва електричних транспортних засобів», - сказав Віктор Коваленко.

Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки для реалізації даного інвестиційного проекту передбачено фінансування шляхом кредитування під державні гарантії на суму 3,2 млрд. грн.

«Підприємством проведено низку необхідних підготовчих заходів. Вже підготовлено інвестиційний проект, повний пакет документів до Мінекономрозвитку України для проведення оцінки економічної ефективності інвестиційного проекту і його державну реєстрацію», - сказав Коваленко.

Для успішної реалізації проекту (СП зі збирання літій-іонних акумуляторних батарей) китайська сторона планує провести переговори і консультації з Китайським Банком розвитку щодо можливості надання ДХК «ДМЗ» кредитної лінії в сумі 350 млн. дол. США під державні гарантії українського уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101