Співробітники органів внутрішніх справ завжди несуть службу з охорони громадського порядку без вогнепальної зброї, в тому числі - зараз у центрі Києва, повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.

Однак, у випадку підтвердження фактів застосування вогнепальної зброї учасниками масових акцій, правоохоронці матимуть підстави застосувати вогнепальну зброю на підставі статті 15 (застосування вогнепальної зброї) та статті 151 (Гарантії особистої безпеки озброєного працівника міліції) Закону України (Про міліцію).

«МВС звертається до киян та гостей міста з проханням не піддаватися на провокаційні заклики й утриматися від відвідування Європейської площі та вул. Грушевського, оскільки вірогідність отримання тілесних ушкоджень від агресивно налаштованих учасників масових заворушень залишається високою», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, під час протистоянь протестувальників і правоохоронців на вулиці Грушевського у ніч на середу один з демонстрантів отримав вогнепальні поранення, унаслідок чого помер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317