Державна дума Росії прийняла заяву «Про загострення ситуації в Україні».
За даний документ проголосували 388 депутатів. Від голосування утрималася лише фракція ЛДПР.

У заяві наголошується, що протести в Україні набувають все більш масштабного й агресивного характеру», «по суті, є спроби повалення легітимних інститутів влади в країні силовим шляхом».

Зазначається, що продовжуються несанкціоновані мітинги, захоплення і блокування адміністративних будівель, погроми, руйнування історичних монументів, включаючи пам'ятники героям, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни. При цьому правоохоронні органи, що забезпечують дотримання громадського порядку, піддаються нападам організованих груп, що використовують холодну зброю та горючі суміші, повідомляє «УНІАН».

«Обстановка в країні дестабілізується, є постраждалі як серед протестувальників, так і серед співробітників правоохоронних органів. Викликає жаль, що все це провокується і використовується представниками опозиції, які цинічно називають себе прихильниками демократії», - заявляють російські депутати.

При цьому вони підкреслюють, що відповідальність за загострення ситуації в Україні, крім представників екстремістської частини опозиції, несуть і західні політики, які грубо втручаються у внутрішні справи суверенної України, виступають на мітингах, організованих опозицією.

Держдума РФ попереджає про неприпустимість зовнішнього тиску на Україну, нав'язування їй геополітичного вибору на користь асоціацію з Європейським Союзом.
Російські депутати заявляють, що підтримують рішення керівництва Росії про надання Україні стабілізаційного кредиту і зниження ціни на газ без будь-яких політичних умов з метою підтримки «братнього українського народу». Депутати Держдуми запевняють, що нададуть повну законодавчу підтримку спільним масштабним проектам у сферах економіки, науки, культури.

Крім того, Держдума знову звертається до опозиційних сил України, «які скоюють протиправні дії, з закликом відмовитися від насильства у будь-якій формі, негайно припинити силове протистояння, вступити в конструктивний діалог з владою, вирішувати всі проблеми, що стоять перед українським суспільством, у суворій відповідності з Конституцією і національним законодавством».

Як раніше повідомляв ForUm, сутички у центрі Києва 19 січня почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції у напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

Протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вулиці Грушевського у центрі Києва під ранок середи, 22 січня, активізувалися.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175