Торік виробництво винограду в Україні збільшилося на 26%. Про це повідомив Начальник відділу з розвитку садівництва, виноградарства та виноробства Департаменту землеробства Віктор Костенко.

«Виробництво плодово-ягідної продукції та винограду в Україні має стійку тенденцію до зростання з 2007 року. Це пов'язано зі вступом у плодоношення значної частини насаджень, закладених за сучасними інтенсивними технологіями. Саме на створення таких насаджень держава надає свою допомогу. І в цьому році, завдяки зусиллям міністерства і підтримки профільного комітету ВРУ, передбачено 700 мільйонів гривень на підтримку садівництва, виноградарства та хмелярства», - зазначив фахівець.

Також, за його словами, ця державна бюджетна підтримка буде спрямована на модернізацію галузевої інфраструктури, зокрема, на будівництво сучасних сховищ, холодильників, закупівлю необхідного обладнання і т.п.

Крім того, Костенко повідомив, що вітчизняні садівники зібрали навіть більше фруктів і винограду, ніж планувалося.

«Якщо у 2013 році планувалося зібрати 2 мільйони тонн плодів і ягід, і 500 тисяч тонн винограду, то фактично вдалося виробити цієї продукції на 296 тисяч тонн і 75 тисяч тонн більше відповідно. Якщо ж говорити про виробництво, то воно зросло на 14% - плодів і ягід, - і на 26% - винограду», - повідомив начальник відділу.

Також фахівець зазначив, що зросла і врожайність: винограду - на 27%, а фруктів - на 15%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104