Питання зміцнення торговельно-економічного співробітництва України з Китаєм займають пріоритетне місце на порядку денному українського Уряду, зазначив директор департаменту торговельно-економічного співробітництва Мінекономрозвитку Руслан Осипенко на засіданні української частини Українсько-китайської міжурядової комісії зі співробітництва.

«Було прийнято рішення проводити засідання української частини Комісії двічі на тиждень. До цього Комісія засідала один раз на квартал, - повідомив представник Мінекономрозвитку. - Цим рішенням ми в черговий раз наголошуємо на важливості для України активізації економічних відносин з нашим стратегічним партнером».

В цілому, основною темою засідання Комісії був докладний аналіз і оцінка стану виконання спільних українсько-китайських проектів і пошук можливих шляхів активізації їх реалізації.
За словами Руслана Осипенка, під час засідання також обговорювалася можливість проведення консультацій експертів двох країн, які можуть відбутися вже в найближчі місяці.

Довідка: Експорт товарів з України в КНР за підсумками січня-жовтня 2013 року зріс на 48,6% (на 742,95 млн. дол. США) і склав 2,270 млрд. дол. США. При цьому імпорт товарів з Китаю за 10 місяців 2013 року зріс всього на 3,4% - до 6,726 млрд. дол. США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102