Мітингувальники у Києві застосовують проти правоохоронців каміння, гайки, болти та інші інструменти. Про це повідомляє УЗГ МВС України.

«19 січня значна група агресивно налаштованих активістів у касках і з масками на обличчях спробувала прорватися крізь «живий ланцюг» з міліціонерів. Провокуючи правоохоронців, зловмисники почали застосовувати проти працівників міліції димові шашки, «файери», біти, дерев'яні палиці з цвяхами, каміння, залізні інструменти, небезпечні для життя і здоров'я, а також інші предмети», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, мітингувальники кидають у бік правоохоронців металеві кульки, гайки, болти та інші предмети, які можуть бути небезпечними для правоохоронців та оточуючих, додали в міліції.

«Працівники спецпідрозділу продемонстрували розбиті шоломи, рани на голові і знівечений одяг. За їхніми словами, агресивно налаштовані демонстранти прийшли не з миром: з самого початку погрожували палити і різати. Один з мітингувальників, який з кухонним ножем прийшов до місця проведення акції, заявив: «Я прийшов вас різати!», - зазначили у МВС.

За словами працівників «Беркута», крім усього задіяного арсеналу радикали активно використовували і так звані «їжаки» - смуги з шипами. «Вони були розкидані по всьому периметру. Таким чином, активісти зробили «коридор» з шипів вздовж дороги. Ноги пробивало наскрізь. Серед розкиданого каміння помітити «їжака» було вкрай складно», - проінформували в міліції.

Нагадаємо, сутички у центрі Києва 19 січня почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції у напрямку Будинку уряду і Верховної Ради, і тривають третій день.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181