Лідерам опозиції потрібно взяти на себе відповідальність за радикалізацію подій у Києві або перестати з'являтися на Майдані. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Григорій Смітюх.

«Потрібно припинити відмовлятися від політичної відповідальності політичним силам, які сьогодні перебувають в опозиції. Якщо вони не причетні до цього (подій, що почалися 19 січня на вул. Грушевського. - Ред.), тоді вони не повинні регулярно з'являтися на «майданах» і закликати людей до певних дій... І якщо політичні лідери, що знаходяться в опозиції і претендують на роль керівників держави, протягом 60 днів регулярно закликали людей до непокори своїми діями, спічами схвалювали події, пов'язані із захопленням будівель, побиттям правоохоронців, створюють комендатури, то, напевно, потрібно бути відповідальними. .. А якщо вони відмежовуються від екстремістських подій, їм потрібно перестати з'являтися на Майдані», - заявив він.

Депутат вважає, що пошук виходу з конфліктної ситуації потрібно вести під час «круглих столів», обговорення в парламенті, ухвалення законодавчих актів. «Якщо цього не відбувається, то опозиційні сили і їхні «лідери» повинні розуміти, що несуть персональну відповідальність за те, що регулярно підбурюють людей (і це чітко можна кваліфікувати через Кримінальний кодекс) до дій, небезпечних для життя і здоров'я людей і роботи державних органів влади. Нам потрібно шляхом діалогу повернути в демократичне русло вирішення питань, подобається це комусь чи ні», - резюмував він.

Нагадаємо, сутички у центрі Києва 19 січня почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції у напрямку Будинку уряду і Верховної Ради і тривають досі.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168