Радикалізація подій у Києві була підготовлена з-​​за кордону, в рамках проекту щодо повалення чинної влади. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«Я дивуюся, чому міліція досі не застосувала весь арсенал сил по відношенню до тих, хто провокував... Вас не здивувало, чому в неділю ввечері, через півтори години з'явилася заява американської сторони, що потрібно прибрати спецпідрозділи і припинити воювати з народом, хоч міліція четверту годину стояла, взагалі не ворушилася. Та тому, що ця акція була підготовлена. Американці чекали, коли міліція зробить адекватну у рамках закону відповідь, як це роблять у них. І ця заява була б вчасною. А виявилося, що вона була недоречною. Я вже написав листа цій пані, яка обслуговує держсекретаря, щоб мені пояснили, звідки вони дізналися, що міліція застосувала силу за три години до того, як це відбулося. Тому ми всі учасники великого проекту під назвою «Повалення державної влади України за допомогою спонсорів з-за кордону», - вважає регіонал.

Крім того, Колесніченко запевнив, що міліціонери не стріляли прицільно у журналістів і на Грушевського немає снайперів. «Розповіді про снайперів, вони як мінімум дикі. Стріляють тільки газовими патронами. Немає у працівників міліції гумових куль, які б використовувалися», - підкреслив він. Також, за його словами, правоохоронців засліплюють за допомогою спеціальних лазерних пристроїв.

Нагадаємо, сутички у центрі Києва 19 січня почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції у напрямку Будинку уряду і Верховної Ради, і тривають досі.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211