Інформація про плани влади ввести в Україні режим надзвичайного стану не відповідає дійсності. Про це під час прес-конференції сказав народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко, передає кореспондент ForUm'у.

«Питання про введення надзвичайного стану не розглядалося Президентом, не розглядалося урядом і тим більше Верховною Радою України. Немає необхідності вводити НС через те, що група фашистських молодчиків сьогодні провокує громадянське протистояння в одній частині Києва. Україна контролюється владою, місто контролюється», - заявив він.

Крім того, за словами Колесніченка, влада вдасться до адекватних заходів, щоб локалізувати ситуацію законними способами найближчим часом.

Також він зазначив, що ескалація конфлікту запланована на завтра, 22 січня. Депутат стверджує, що в Києві знаходяться більше тисячі бойовиків-активістів, яких інструктори та психологи готують до радикальних дій.

У свою чергу нардеп від ПР Віталій Грушевський додав, що введення режиму НС в Україні намагаються нав'язати ззовні. Зокрема, він зазначив, що сьогодні був присутній на прес-конференції, де виступав політолог Олексій Гарань, який заявляв, що проти мітингувальників навмисне застосовують силу і їх провокують, щоб дати Президентові України підстави для введення НС.

«Але цікаво ось що: коли закінчилася прес-конференція, я став випадковим свідком того, як Олексій Гарань подзвонив комусь і англійською мовою сказав, що очікує. І для мене було дивом, хто за ним приїхав...», - зазначив Грушевський, додавши, що це був чорний «Мерседес» з дипломатичними номерами.

«Питання: про що це говорить? Що нашого політолога після прес-конференції з такими гучними заявами зустрічають дипломатичні автомобілі», - підкреслив нардеп.

Крім того, Грушевський вважає, що навіть якби питання введення НС було винесено на розгляд парламенту, народні депутати навряд чи його підтримали б. «Особисто я ніколи б не проголосував «за», - заявив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227