Досягнуті торік українсько-китайські домовленості нададуть благотворний вплив на українську економіку вже у 2014 році. Про це заявив співголова українсько-китайської недержавної ділової ради, колишній посол України в Китаї Ігор Литвин.

Експерт констатує, що торік країни вийшли на новий рівень співпраці - формат стратегічного партнерства.

Він нагадав, що під час візиту Президента Віктора Януковича в КНР було вперше підписано великий договір про дружбу і співпрацю.

«Підписані конкретні програми на п'ять років, що включають положення про розвиток двосторонніх зв'язків у різних областях - у тому числі в авіабудуванні, будівництві, енергетиці, аграрній галузі. Передбачається участь Китаю, насамперед, інвестиційна, у спільних проектах з розвитку об'єктів інфраструктури в Україні», - зазначив Литвин

Для прикладу фахівець взяв спільний проект з будівництва доступного житла, в який китайська сторона має намір інвестувати 15 млн доларів.

За словами Литвина, якщо ці проекти та програми запрацюють, українську економіку очікує значний підйом.

«Мова також йде про значне збільшення українського експорту в Китай - на величезний і фінансово потужний китайський ринок; а також - про розвиток китайського туризму в Україні», - сказав екс-посол у Китаї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128