Мітинг Партії регіонів з вимогою припинити державний переворот в Україні супроводжується постійними провокаціями з боку опозиціонерів. Про це повідомляє прес-служба партії.

У вівторок, 21 січня, в Маріїнському парку столиці розпочався мітинг Партії регіонів з вимогами зупинити правове беззаконня радикалів, покарати організаторів масових заворушень і припинити спроби силового захоплення влади в країні. На мітинг з'їжджаються прихильники ПР з усієї країни. В даний момент на площі Конституції знаходяться більше 10 тисяч прихильників Президента України та Партії регіонів.

Однак, як йдеться в заяві партії, далеко не всі активісти партії змогли безперешкодно дістатися до місця проведення мітингу. Невідомі екстремістськи налаштовані молодчики підсікають автобуси з бажаючими потрапити на захід і, погрожуючи, змушують покинути столицю, повідомляє «РБК-Україна».

Зокрема, три автобуси з Миколаївської області, а саме з міст Миколаєва, Вознесенська та Первомайська, були зупинені автоколоною провокаторів. Пасажир одного з цих автобусів Михайло Арьков розповів, що провокатори дуже наполегливо шукали автобуси з Харкова. Але коли дізналися, що на мітинг приїхали люди з Миколаївщини, їм теж поставили ультиматум: годину на те, щоб покинути столицю, або їхні автобуси будуть спалені.

«Сьогодні група невідомих молодиків своїми автомобілями, яких було кілька десятків, заблокувала три наші автобуси на території Києва. Вони були в масках, деякі - в касках. В руках тримали кийки, арматуру, ножі, електрошокери. Вони зайшли в наші автобуси, почали обзивати пасажирів нехорошими словами і при цьому - знімати все це на відеокамеру. Також нас попередили, щоб ми по-хорошому поверталися назад, звідки приїхали. Інакше, за їхніми словами, вони використають проти нас горючі суміші - проб'ють колеса і підпалять автобус. Ці екстремісти обшукали автобус і дали нам одну годину, щоб залишити Київ. Ми зробили вигляд, що виїжджаємо, добралися до найближчого метро і приїхали на мітинг на площу Конституції», - розповів мітингувальник з Миколаєва Арьков.

Партія регіонів звертається до правоохоронних органів з проханням дати правову оцінку діям провокаторів від опозиції, припинити і надалі не допускати відверте порушення законів України та прав людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133