Міністр соціальної політики України Наталія Королевська зажадала від керівників соціальної сфери в деяких регіонах вирішити питання із затримкою соцвиплат і притягнути до відповідальності осіб, з вини яких своєчасно не були виплачені державні допомоги. Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент ForUm'у.

Міністр зазначила, що в деяких регіонах, зокрема, у Донецькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Луганській, Тернопільській, Харківській та Черкаській областях люди ще не отримали соціальну допомогу, або отримують її із затримкою. «Окреме питання щодо Херсонської області, де 20 січня було перераховано тільки 42% коштів, і Херсон», - підкреслила Королевська.

За словами міністра, на сьогодні перший транш державних допомог за січень профінансований на 100%, що становить 3 млрд 249 млн грн. «Загалом у січні для виплати державних допомог передбачено 3 млрд 619 млн грн», - сказала вона.

Як повідомлялося, перший транш російського кредиту піде на забезпечення соціальної стабільності в країні, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162