Майдан у Києві розколовся на бойовиків і прихильників щодо мирних акцій протесту, вважає народний депутат Дмитро Шенцев.

За його словами, Віталій Кличко намагається загравати з ультраправою організацією «Правий сектор», проте не контролює радикалів, які вже третю добу намагаються штурмувати в Києві спецпідрозділ «Беркут» із застосуванням «коктейлів Молотова» і навіть саморобних катапульт, пишуть «Версії».

«Бойовики фактично перетворили Майдан у свою базу відпочинку, де вони відігріваються, отримують безкоштовне харчування, гарячі напої та медичну допомогу. Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок де-факто фінансують ультрарадикалів, серед яких є багато осіб з кримінальним минулим. Більше того, так звані «сотні» Майдану вже відкрито беруть участь у протиправних діях на Європейській площі під керівництвом Андрія Парубія», - підкреслив народний депутат.

Шенцев вважає, що у сформованих умовах владі просто немає з ким вести переговори про мирне врегулювання гарячої фази кризи. «З ким домовлятися про припинення кровопролиття?! З Віталієм Кличком, який сьогодні фактично знаходиться на «підтанцьовці» у радикалів, що підпалюють бійців «Беркута»? Це абсурд, оскільки мирний формат Майдану вже себе вичерпав, і лідери опозиції це розуміють, тому закривають очі на те, що за їхньої прямої участі країна скочується на межу громадянської війни», - підкреслює парламентарій.

На його думку, «так званий «Правий центр», «Тризуб», «Білий молот», УНА-УНСО, інші екстремістські угруповання використовують «євромайдан», а також його лідерів як організаційно-фінансову базу».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253