Події останніх днів розкололи і без того нестійкий тріумвірат лідерів опозиції. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Сергій Горохов.

«Якщо Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок намагаються відхрещуватися від силових акцій у Києві, то Віталій Кличко - в авангарді екстремістських виступів, намагаючись звернути на себе увагу представників преси. За всіма ознаками це - початок власної передвиборчої президентської кампанії Віталія», - вважає Горохов.

Лідер «УДАРу» намагається по максимуму використовувати ситуацію, каже політик, але є один нюанс, який псує імідж, що ретельно вибудовується ним, «поборника за долю країни».

«На Батьківщині лідер опозиційних сил підтримує вуличні бійки і масові конфлікти, а економіку - в США і ФРН, де, власне, і платить податки, будучи резидентом цих країн. За декларацією, у Кличка в 2012 році дохід становив майже 12 мільйонів доларів США. Якщо перевести в гривні - це майже 100 мільйонів. А ось український бюджет з цього ні півцента не отримав», - підкреслив народний депутат.

На його думку, непогано б Кличку, який вже бачить себе лідером української нації, не забути привести у відповідність свої слова і справи.

«А якщо зобов'язання перед чужими державами виявляться аж надто сильні, то, на у найгіршому випадку, якось домовитися резиденту США і ФРН з керівництвом цих країн: Кличко платить податки в американську та німецьку казну, а Обама і Меркель - в українську. Так би мовити, євроінтеграційний паритет. Хоча і тут Україна має збиток. Адже доходи цих політичних лідерів, а, відповідно, і податки від них, - значно скромніші, ніж в українського політика, що мріє стати президентом. Так що тут Віталію для чистоти, так би мовити, образу треба було б визначитися», - зазначив Горохов.

«А взагалі, така ситуація - це абсурд: не може резидент США бути Президентом України», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259