Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав безцеремонною поведінку деяких європейських політиків під час кризи в Україні.

«Ми б воліли, щоб наші деякі європейські колеги не поводилися так безцеремонно у зв'язку з українською кризою, коли без жодних запрошень члени кількох урядів європейських рвонули на Майдан, брали участь в антиурядових демонстраціях у країні, з якою вони мають дипломатичні відносини. Це просто непристойно», - сказав Лавров на прес-конференції.

За його словами, саме це підігріває ситуацію в Україні.

«Ви ,напевно, пам'ятаєте, як там все починалося: захоплення мерії, захоплення урядових будівель. У цих будівлях бойовики трималися кілька тижнів. Уявіть собі, що таке сталося в будь-якій країні Євросоюзу. Можливо це? Та ніколи б цього не дозволили. Зараз погроми, напади на поліцію, підпали, «коктейлі Молотова», якісь вибухові пристрої. Це страшно, це абсолютне порушення всіх європейських норм поведінки, і я особисто вважаю, що ті заклики до розсудливості, які зараз лідери опозиції, в особі Віталія Кличка, зокрема, робляться, показують, що ситуація виходить з-під контролю», - зазначив Лавров, повідомляє РІА «Новости».

«Ми знаємо про інформацію, що це в чималій мірі стимулюється з-за кордону, але виходить, що ці стимулятори навіть не враховують інтересів самої опозиції і намагаються спровокувати насильство», - додав він.

На його думку, внутрішні проблеми будь-якої держави, у тому числі України, повинні вирішуватися через діалог у конституційному, правовому полі без втручання ззовні.

Крім того, Лавров зазначив, що поки про посередництво Росії в питанні вирішення конфлікту в Україні ніхто не просив.

«Обставини можуть бути тільки одні - якщо нас про це попросять, але, наскільки я розумію, така допомога не потрібна», - заявив російський міністр.

Також він вважає, що заклики опозиційних українських політиків до протестуючих заспокоїтися свідчать про те, що ситуація з протестами в Києві виходить з-під контролю.

«Я особисто вважаю, що ті заклики до розсудливості, які зараз вже лідери опозиції в особі Віталія Кличка, зокрема, роблять, вони показують, що ситуація виходить з-під контролю», - підсумував Лавров.

Як раніше повідомляв ForUm, сутички між протестуючими і правоохоронцями на вулиці Грушевського почалися 19 січня і тривають досі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1153