Дії влади в нинішніх політичних реаліях цілком закономірні і логічні. Про це пише політолог Юрій Кочевенко у своєму блозі на сайті «Лига.net».

«На будь-яку революцію завжди виникає реакція. У будь-якої влади є як супротивники, так і прихильники. Або як мінімум ті, хто не підтримує протест. Вони теж чекають рішучих дій, і відсутність таких дій можуть розцінити як зраду. М'якістю супротивників на свою сторону не купиш, а от прихильників можна втратити. Це прописні політичні істини», - пише експерт.

На думку Кочевенка, нічого надприродного в прийнятих 16 січня законах немає. Для того, щоб переконатися в цьому, він пропонує провести невеликий порівняльний аналіз з аналогічними нормами країн все того ж Європейського союзу. «По суті це констатація і формалізація того, що і так вже було. Але це не так і важливо. Головне, якщо влада втримається, вона в результаті буде правою, а якщо ні - тоді і втрачати нічого», - зазначає експерт.

Нагадаємо, 16 січня провладна більшість у Верховній Раді, крім держбюджету на 2014 рік, прийняла одразу за основу і в цілому низку законів, які посилюють обмеження проведення масових акцій. Голосування відбувалося при заблокованій трибуні і відсутності спікера шляхом підняття депутатами рук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143