Глибинною причиною кризи в Україні є виправдане невдоволення громадян стандартами життя, соціально-економічними умовами в своєму регіоні, корупцією, низькою якістю послуг, незаслужено низьким рівнем оплати праці, пенсій і соціальної підтримки. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак у статті «Головна проблема - значна частина парламентарів все далі і далі віддаляється від виборців», опублікованій у газеті «Голос України».

«Щоб зробити країну європейською, треба щодня і роками створювати Європу в Україні. Прийшов час робити буденні справи для людей: будувати якісні дороги, покращувати матеріально-технічну базу шкіл і дитячих садків, піклуватися про стан лікарень та системи екстреної медичної допомоги, навести чистоту і порядок на вулицях наших міст і сіл, сприяти малому та середньому бізнесу, які є головним генератором робочих місць, захищати його від корупційних посягань, - зазначив голова ВР. - Образно кажучи, настав час «генерального прибирання» в країні».

За словами спікера, під час четвертої сесії Верховної Ради депутатський корпус повинен повернутися до неухильного виконання своїх конституційних обов'язків, що є запорукою нормалізації ситуації в державі.

«Нервовий і конфліктний характер третьої сесії ВР, яка завершилася в атмосфері протистояння, ще раз показав, що парламентські кризи неминуче стають додатковим дестабілізуючим фактором у суспільстві. Це підтвердило розвиток подій в листопаді-грудні минулого року, який був тільки загострений дезорганізацією парламентського процесу, - зазначив він. - Депутатам усіх фракцій треба добре засвоїти цей сумний урок і нарешті зрозуміти, що люди обирають парламент і депутатів для вирішення своїх проблем, а не для їхнього загострення».

Рибак підкреслив, що 4 лютого, коли ВР відновить свою діяльність після міжсесійних канікул, «генеральне прибирання» України має стати не просто красивим гаслом, а свідомою програмою діяльності всього парламенту, кожного народного депутата, незалежно від його фракційних і політичних поглядів.

«Чим швидше депутатський корпус і Верховна Рада повернеться до неухильного виконання своїх конституційних обов'язків, тим швидше Україна увійде в русло нормального, спокійного життя. Тим більше у неї шансів на подальший розвиток і європейське майбутнє», - підсумував спікер.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 січня, незважаючи на блокування трибуни парламенту, народні депутати з провладних фракцій підняттям рук, без обговорення ухвалили 11 законів та 1 постанову.

У той же день голова Верховної Ради Володимир Рибак закрив третю сесію VII скликання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

628