Глава Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Філарет скасував практично всі святкові заходи, заплановані на 23 січня з нагоди його 85-річчя.

Про це на прес-конференції в патріархії повідомив архієпископ Євстратій Зоря. Він розповів, що ще з літа готувалася святкова програма святкування ювілею Патріарха.

«Але у зв'язку з подіями, які зараз відбуваються в Києві, зокрема в центрі Києва - на Європейській площі, на вулиці Грушевського, Святіший Патріарх прийняв рішення не проводити урочисту академію, не проводити концерт, не проводити прийом. Тобто ті заплановані заходи, які повинні були відбутися 23 січня у Національній філармонії, - вони скасовуються», - сказав Зоря, повідомляє «УНІАН».

За його словами, вранці 23 січня відбудеться тільки урочиста Божественна літургія у Володимирському соборі, а потім гості зможуть привітати Патріарха Філарета у його резиденції.

Як раніше повідомляв ForUm, зіткнення між протестувальниками та правоохоронцями у центрі Києва в неділю, 19 січня, почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

21 січня протестувальники і співробітники спецпідрозділу «Беркут» на вулиці Грушевського в центрі Києва залишаються на колишніх позиціях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134