В одному з сіл Чернігівської області невідомі скинули з постаменту бюст Леніна. Як повідомили у Чернігівському обласному комітеті КПУ, в ніч з 19 на 20 січня в селі Жадово Семенівського району невідомі скинули з постаменту бюст Леніна, встановлений навпроти місцевої школи.

У Чернігівському обкомі КПУ відкинули можливість того, що бюст впав сам. «Ми стежимо за станом пам'яток, і цей бюст ремонтували не так давно, три роки тому, або навіть пізніше. Чомусь раніше не падали пам'ятники Леніну», - сказала співробітниця обласного комітету КПУ, повідомляє «УНІАН».

Комуністи розцінюють цей випадок як акт вандалізму і пов'язують його з відлунням подій, які зараз відбуваються в Києві. Семенівський районний комітет КПУ звернувся з відповідною заявою у правоохоронні органи.

У секторі зв'язків з громадськістю УМВС в Чернігівській області в зв'язку з цим уточнили, що відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), а також зазначили, що пам'ятник не внесено в жоден реєстр пам'яток культури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145