У лікарнях Києва знаходиться вже близько 50 учасників заворушень на вулиці Грушевського. Про це журналістам повідомив глава департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації Віталій Мохарєв, повідомляє кореспондент Forum'у.

«Станом на сьогоднішній день у лікарнях Києва перебуває близько 50 учасників масових заходів. Характер пошкоджень - синці, побої, гіпертонічні кризи», - зазначив він.

За словами Мохарева, істотних змін за цю добу не сталося. В період з 18.00 вчорашнього дня в лікарні Києва доставлено ще 6 осіб, однак вони надійшли не у важкому стані.

Також Мохарєв зазначив, що всіх пацієнтів госпіталізували в Олександрівську клінічну лікарню, у відділення травм, політравм і офтальмологічне, а також у лікарні №12, Київську міську лікарню швидкої допомоги.

Водночас, за словами голови департаменту, 4 пацієнти, трьом з яких видалили очні яблука, одному - кисть руки, залишаються у важкому стані, однак їх забезпечують медикаментами безкоштовно, операції також проводилися за бюджетні кошти. На даний момент в районі Європейської площі продовжують чергувати 8 автомобілів швидкої допомоги.

Як раніше повідомляв ForUm, зіткнення між протестувальниками та правоохоронцями у центрі Києва в неділю, 19 січня, почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

21 січня протестувальники і співробітники спецпідрозділу «Беркут» на вулиці Грушевського в центрі Києва залишаються на колишніх позиціях.

Під час безладів в Києві в останні дні 119 працівників органів внутрішніх справ вже звернулися за медичною допомогою, 80 з них госпіталізовані.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

82