На думку Віктора Медведчука, «хрещенські сутички» протестувальників та міліції стали наслідком безпорадності і безвідповідальності лідерів опозиції, не здатних сказати громадянам, заради якої мети та ідеї люди два місяці стоять на Майдані.

«Озлоблення народу зрозуміле: нескінченні наради і віче, читання маніфестів, торги за місце єдиного лідера. Опозиціонери заплуталися у своїх вимогах: їм потрібні то дострокові вибори президента, відставка уряду і силовиків, то створення альтернативного парламенту», - йдеться в заяві політика, опублікованому на сайті «Українського вибору».

Чергові заяви влади і опозиції про початок нового раунду переговорів, вже який раз ставлять долю України в залежність від примх і особистих інтересів окремих політиків, упевнений лідер «Українського вибору».

«Внаслідок цього в Україні зростає напруга, посилюється протистояння. Політична криза перейшла у гостру фазу. Дії радикалів і екстремістів ставлять під удар не тільки існування окремих інститутів влади, але й українську державність, незалежність і суверенітет країни», - стверджує Медведчук.

Політик вважає, що сьогодні як ніколи необхідна участь третьої сторони - громадянського суспільства. «Управління країною повинен взяти народ. Це право гарантоване статтею 5 Конституції України. Референдуми надають громадянам України таку можливість. Механізми народного волевиявлення давно запропоновані «Українським вибором», - заявив Медведчук.

«Лише узявши владу в свої руки законним шляхом, громадяни України можуть розраховувати на правову захищеність, зростання добробуту і розвиток своєї країни. Повернення до Конституції 2006-2010 рр. є першим і безальтернативним кроком, здатним зупинити безлади на вулицях і стати запорукою перетворення України на державу народної волі», - підсумував політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227