Європейська громадськість засуджує сутички, які відбулися у Києві 19 січня. Про це телеканалу БТБ повідомив редактор британського журналу «POLITICS FIRST» Маркус Пападопулос (Marcus Papadopoulos).

«Люди в Україні мають право на протест. Але важливо пам'ятати, що ці протести мають бути мирними. Але ми не спостерігали мирного характеру акцій. Те, що сталося - неправильне і незаконне насильство з боку демонстрантів», - сказав Пападопулос.

За його словами, за насильницькими діями могли стояти як представники опозиції, так і групи, що не належать ні до однієї політичної сили, але ситуативно приєднуються до подібних насильницьких акцій. «Європейський Союз не схвалює жорстокість під час протестів. Є основне правило демократії: ти маєш право протестувати, але мирно», - заявив експерт.

Він також не виключив можливості впливу на ситуацію різних зовнішніх сил.

«Те, що ми бачимо в Україні, не стосується демократії або протистояння свободи й диктатури. Україна - демократична країна, у якій проходять парламентські і президентські вибори. Не варто забувати про таку річ: у 2010 році Янукович згідно з демократичними процедурами був обраний Президентом України. І ЄС визнав ці вибори. Ми бачимо руку Заходу в тому, щоб піддати Україну своїй зоні впливу - зоні впливу США і Європи через її індустріальний, аграрний та геостратегічний потенціал. Я не вірю, щоб ці протести розгорілися всередині України. Я вважаю, ключовим є те, що ними керували з-за кордону. Вони були сплановані та розпочаті європейськими політиками (німецькими, польськими), а також американськими чиновниками. Тому я не настільки покладався б на лідерів опозиції. Вважаю, що вони - лише рядові солдати. А кабінети, в яких приймаються рішення, знаходяться далеко за межами України», - підкреслив Пападопулос.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77