Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун звертається до всіх сторін конфлікту в Києві з проханням проявляти стриманість, уникати подальшої ескалації і насильства і відстоювати демократичні принципи мирним шляхом. Про це сказано у відкритій заяві генсека ООН.

«Пан Гі Мун бере до уваги нові зусилля в напрямку діалогу в Україні. Він настійно закликає всі сторони взяти участь у змістовному, стійкому і всеосяжному діалозі і підтверджує необхідність взаємної домовленості між українцями про майбутній шлях своєї країни», - сказано в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті ООН.

«Генеральний секретар продовжує уважно і з тривогою стежити за подіями в Україні. Він знову звернувся до всіх сторін із закликом проявляти стриманість для того, щоб уникнути подальшої ескалації напруженості і насильства і дотримуватися демократичних принципів свободи слова і мирних зібрань», - йдеться в заяві.

Як раніше повідомляв ForUm, зіткнення між протестувальниками та правоохоронцями у центрі Києва в неділю, 19 січня, почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

492