Закони України, прийняті Верховною Радою 16 січня, опубліковано в електронній версії газети парламенту «Голос України» у номері за вівторок, 21 січня.

Так, закон «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» і процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» авторства нардепів від фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка вступає в силу на наступний день після опублікування в офіційній пресі, крім підпункту 5 пункту 18 розділу I закону, який вступить в дію з 1 травня 2014 року.

Закон про зміни до Регламенту Верховної Ради, який спрощує порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народних депутатів, які вчинили злочин, набирає чинності з дня, наступного після дня його опублікування.

Закон «Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі» набирає чинності через місяць з дня його опублікування.

Закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів набирає чинності через 6 місяців з дня його опублікування, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження набирає чинності з дня, наступного після дня його опублікування.

Закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників мирних зібрань, які відбувалися з 21 листопада по 26 грудня (набирає чинності з дня, наступного після дня його опублікування, і підлягає виконанню протягом 1 місяця).

Закон «Про внесення зміни до закону України «Про безоплатну правову допомогу» щодо відтермінування вступу в силу положень пункту 6 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» набирає чинності з дня, наступного після дня його опублікування.

Закон, яким вводиться відповідальність за наругу над місцями поховання учасників Другої світової війни набирає чинності з дня, наступного після дня його опублікування.

Закон, що змінює Кримінальний кодекс в частині відповідальності за заперечення або виправдання злочинів фашистів і їхніх прибічників набирає чинності з дня, наступного після дня його опублікування.

Закон, яким вносяться запропоновані урядом поправки в Податковий кодекс, яким поновлюється звільнення імпорту природного газу в Україну від податку на додану вартість, припинене в кінці 2013 року, вступає в силу з дня, наступного після дня його опублікування.

Крім того, в номері опубліковано закон про державний бюджет на 2014 рік.

Нагадаємо, народні депутати з провладних фракцій підняттям рук, без обговорення ухвалили 11 законів та 1 постанову.

Також парламент прийняв державний бюджет України на 2014 рік та зміни в Податковий кодекс про звільнення від ПДВ операцій з ввезення на митну територію України природного газу.

17 січня Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 719-VII «Про Державний бюджет України на 2014 рік» та всі закони, ухвалені Верховною Радою України 16 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2018