Уряд України налаштований докласти максимум зусиль для мирного врегулювання ситуації в центрі Києва на основі діалогу. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ у зв'язку з останніми подіями в столиці, повідомили Forum'у в Департаменті інформаційної політики МЗС.

«19 січня в Києві тривали масові зібрання політичного характеру, щодо яких з боку правоохоронних органів України не чинилося ніяких перешкод. Водночас частина радикально налаштованих осіб вдалися до протиправних дій, які вимагали відповідної реакції правоохоронних органів. Зазначені протиправні дії здійснювалися незважаючи на численні заклики про їхнє припинення, в тому числі з боку окремих представників опозиційних сил», - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що внаслідок зіткнень постраждали десятки громадян, у тому числі значна кількість працівників органів внутрішніх справ.

«З метою припинення насильства і врегулювання ситуації Президент України Віктор Янукович доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Андрію Клюєву створити відповідну робочу групу за участю представників Кабінету Міністрів і Адміністрації Президента», - заявили в міністерстві.

У МЗС підкреслили, що уряд України налаштований докласти максимум зусиль для мирного врегулювання ситуації на основі діалогу і сподівається на засудження світовою спільнотою радикальних дій, які провокують силові зіткнення, ставлять під загрозу життя і здоров'я громадян.

Як раніше повідомляв ForUm, зіткнення між протестувальниками та правоохоронцями у центрі Києва в неділю, 19 січня, почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

Слідче управління київської міліції відкрило кримінальне провадження за статтею про масові заворушення.

Президент України Віктор Янукович доручив створити комісію з представників Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів України і представників опозиції, яка займеться вирішенням кризової ситуації в країні.

Комісію очолить секретар РНБО Андрій Клюєв. До складу групи від влади увійшли міністр юстиції Олена Лукаш, а також радник Президента України Андрій Портнов. Опозицію, зокрема ВО «Батьківщина», представляє Олександр Турчинов.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка вимагає від лідерів опозиції відкликати своїх прихильників з вулиці Грушевського в центрі Києва і пояснити неприпустимість вчинення масових заворушень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171