Прибуток банківської системи України за 2013 рік склав 2,5 млрд грн.

Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час круглого столу заявив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Сергій Мамедов.

«Банківська система в нашій країні працює прибутково і її прибуток за минулий рік склав 2,5 млрд грн. Вже два роки поспіль система показує позитивні результати роботи. Це говорить і про якість роботи банків і про загальну ситуацію у фінансовій системі країни», - акцентував Мамедов.

При цьому він зазначив, що акції протесту на Майдані негативно впливають на банківську систему України. «Українців стримує те, що відбувається на вулиці, від вкладення коштів, але треба віддати належне банківській системі - зараз вона надліквідна.

Приріст за депозитами становить 70 млрд грн. При цьому 58% з них - у національній валюті», - зазначив він і додав, що терміни депозитів збільшилися з 2-3 місяців до 6.

«Курс гривні залишається стабільним, і спекулянти перестали отримувати додаткову прибутковість. Українці стикаються з тим, що майже при нульовій інфляції дохідність за депозитами становить 20%. Це чистий неоподатковуваний дохід громадян», - нагадав Мамедов

Також він порадив українцям виважено підходити до рішення щодо купівлі валюти та розміщення своїх коштів. «В таких фінансових питаннях потрібно приймати рішення не швидко, а виважено», - вважає він.

Мамедов спрогнозував, що в 2014 році збережеться тенденція зростання депозитів і збільшиться питома вага безготівкових розрахунків, що вплине на рівень процентних ставок під час кредитування.

Тетяна Григор’єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3651