Під час вчорашніх масових заворушень у центрі Києва міліція мала право застосовувати вогнепальну зброю, заявив начальник Управління масових і спортивних заходів Департаменту громадської безпеки МВС України Олег Матвейцев.

«Це передбачено ст.12 Закону України «Про міліцію», - цитує Матвейцева Управління зв'язків з громадськістю МВС.

Він пояснив, що дана стаття чітко вказує, що у разі групового нападу на співробітників міліції, що загрожує їхньому життю і здоров'ю, правоохоронці мають право застосовувати вогнепальну зброю.

«Вчора міліціонери діяли не так жорстко, як дозволяє їм у цій ситуації закон. Щодо тих, хто здійснював активні протиправні дії, застосовували тільки спеціальні засоби активної оборони, які використовуються під час несення служби з охорони громадського порядку. Зокрема, сльозогінний газ, спеціальні засоби для відстрілу гумовими кулями несмертельної дії і світлошумові гранати», - сказав Матвейцев.

Начальник Управління також зазначив, що водомети вчора використовувалися тільки для того, щоб загасити викликані мітингувальниками пожежі.

«У зв'язку з тим, що активісти прийшли на Європейську площу з запальними сумішами, фаєрами та іншими піротехнічними засобами, підпалили службові автомобілі міліції та інші об'єкти, правоохоронці використовували водомети для гасіння пожежі та його нерозповсюдження», - підкреслив правоохоронець.

Нагадаємо, зіткнення між протестувальниками та правоохоронцями у центрі Києва в неділю, 19 січня, почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

Слідче управління київської міліції відкрило кримінальне провадження за статтею про масові заворушення.

Правоохоронці затримали більше 20 людей у зв'язку з подіями в центрі Києва

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1086