Ажіотажу з купівлі іноземної валюти у зв'язку з загостренням політичної ситуації в кінці минулого року не спостерігалося. Про це заявив начальник аналітичного відділу «Альфа-Банку» Олексій Блінов.

Експерт нагадує, що обсяг купівлі готівкової іноземної валюти в грудні минулого року склав 2,2 млрд доларів.

«Ця статистика підтверджує, що ажіотажу з купівлі іноземної валюти у зв'язку з загостренням політичної ситуації в кінці минулого року не спостерігалося», - переконаний фінансист.

Блінов уточнює, що сальдо купівлі готівкової іноземної валюти за підсумками грудня склало 940 млн доларів, а за підсумками 2013 року - 2,9 млрд доларів.

При цьому він констатує, що в 2012 році нетто-купівля готівкової іноземної валюти дорівнювала 10,2 млрд доларів, а в 2011 році вона склала 13,4 млрд доларів.

Начальник аналітичного відділу «Альфа-Банку» звернув увагу, що сальдо інтервенцій НБУ на підтримку гривні у грудні було порівнянним з об'ємом нетто-купівлі готівкової іноземної валюти в Україні і склало 942 млн доларів, а за підсумками 2013 року воно дорівнювало 3,1 млрд доларів (проти 7,5 млрд доларів в 2012 році).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132