З 24 по 30 січня в Київ прибуває різдвяна реліквія, біблійний артефакт - «Дари волхвів». Про це під час прямої лінії «Комсомольської правди» розповів прес-секретар Предстоятеля УПЦ Протоієрей Георгій Коваленко.

Так, унікальну святиню привезуть в Успенський собор Києво-Печерської лаври у п'ятницю, 24 січня, у другій половині дня (між 16:00 і 17:00).

За словами Коваленка, прихожан до артефакту будуть пускати з раннього ранку до пізнього вечора аж до 30 січня. Якщо людей буде багато і в пізні години, то час відвідування продовжать до останніх парафіян. Для інвалідів і маленьких дітей в лаврі планують влаштувати окрему чергу. А всіх віруючих поїти чаєм і, можливо, гріти в спеціально підігнаних автобусах.

Варто зазначити, що переговори про пересування святині велися останні 10 років. Для цього потрібно дуже багато згод: починаючи від згоди монастиря, який зазвичай неохоче розлучається зі святинями, і закінчуючи благословенням святійшого патріарха Константинопольського.

До «Дарів волхвів» вже змогли доторкнутися в Москві, Мінську та Санкт-Петербурзі. Після Києва святиня у супроводі делегації повернеться на Афон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220