З 42 госпіталізованих, які постраждали внаслідок зіткнень на вулиці Грушевського в центрі Києва сьогодні вночі, четверо знаходяться у важкому стані. Трьом постраждалим були видалені очні яблука, а ще одному ампутували кисть руки.

Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв.

Він пояснив, що операції з видалення очей були необхідні тому, що лікарі констатували у постраждалих контузію очей, а ампутація частини руки була проведена через роздроблення кістки.

Постраждалі знаходяться в Олександрівській клінічній лікарні (близько 16 осіб), у лікарні швидкої допомоги (4 людини), клінічної лікарні № 9 (5 осіб), у лікарні № 17 політравм (3 людини), в дитячій клінічній лікарні № 7 (1 юнак з числа мітингувальників, якому 17 років), у обласній клінічній лікарні Київської області (2 людини) і в клінічній лікарні №3, повідомляє «УНІАН».

За словами Мохорєва, це ситуація на 9.00, і нової інформації він поки не отримував. Серед постраждалих є двоє журналістів - з газети «Известия» і Радіо Свобода. За словами керівника департаменту, вони госпіталізовані в Олександрівську клінічну лікарню.

У токсикологічне відділення звернень не було.

Вік потерпілих - від 17 до 59 років. Переважно це кияни, але є і люди з регіонів, при цьому як з східних, так і західних. Мохорєв повідомив, що вночі працювали 15 бригад швидкої допомоги.

Як запевнив керівник департаменту, бригади і лікарні забезпечені необхідними медикаментами і препаратами.

Нагадаємо, під час сутичок біля стадіону «Динамо» до столичних медиків звернулися 103 учасники акції протесту.

Сутички між протестувальниками та правоохоронцями у центрі Києва в неділю, 19 січня, почалися після того, як мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції в напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1492