Троє впливових американських конгресменів заявили про ймовірну допомогу Едварду Сноудену щодо збору інформації про діяльність Агентства національної безпеки (АНБ) США з боку Росії. Про це повідомляє USA Today.

В ефірі телеканалу NBC член Республіканської партії, голова комітету Палати представників з розвідки Майк Роджерс повідомив про те, що ведеться розслідування можливої ​​причетності Росії до діяльності Сноудена.

За його словами, передбачається, що Сноуден збирав дані при зовнішньому сприянні, бо «дещо з того, що він зробив, було вище його технічних можливостей».

Конгресмен не уточнив, які саме дії він мав на увазі. Роджерс також додав, що він не вважає чистою випадковістю той факт, що, зрештою, Сноуден знайшов притулок у Росії.

Голова Комітету з розвідки в Сенаті Дайан Файнштейн також заявила, що Сноуден «цілком міг отримувати допомогу від російських агентів», але повної впевненості в цьому вона поки не має.

У свою чергу, глава комітету Палати представників з національної безпеки Майкл Маккол переконаний, що Сноуден під час роботи на АНБ співпрацював з іноземними властями.

Нагадаємо, на початку червня Сноуден оприлюднив інформацію про методи роботи спецслужб США. Зокрема, він розповів про відстеження дзвінків абонентів, а також про отримання прямого доступу до центральних серверів дев'яти провідних інтернет-компаній (у тому числі Microsoft, Yahoo!, Google, Facebook, Skype і YouTube).

1 серпня Росія надала притулок Сноудену.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

119