Усе те, що відбувається сьогодні, - це політичний екстремізм і тероризм, який несе реальну загрозу життю людей. Таку думку висловив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Григорій Смітюх.

«Опозиція в особі Арсенія Яценюка відмовилася від причетності до силових дій на вул. Грушевського, Автомайдан теж заявив про свою непричетність до того, що відбувається. Це говорить про те, що у «мирного» майдану вже є праворадикальний сектор, своя перша сотня, яка готова застосовувати зброю, використовувати ланцюги, прути, душити сльозогінним газом, кидати «коктейлі Молотова». Звідки все це у мирних людей? Усе це не з'являється спонтанно. До цього явно готувалися», - зазначив політик.

Мирний протест, на думку парламентарія, має свої рамки, а те, що відбувається сьогодні - це бандитизм та кримінал. «І якщо лідери опозиції не в змозі контролювати те, що відбувається в центрі столиці, то вони повинні в цьому зізнатися й дати відповідну оцінку, оскільки сьогоднішні дії радикально налаштованих молодчиків свідчать про те, що опозиційні лідери, м'яко кажучи, лукавлять, заявляючи про свою непричетність до подій біля стадіону ім. Лобановського та прилеглих вулицях. Ці дії не можуть бути стихійними», - сказав він.

«Так звана охорона євромайдану, блокувала міст закоханих, як вони самі кажуть, щоб перешкодити підходу «Беркуту» з боку Маріїнського парку. А це вже добре скоординована й організована провокація. І якщо ми говоримо про демократію, тоді речі треба називати своїми іменами. Все, що відбувалося сьогодні, - це політичний екстремізм і тероризм, який несе реальну загрозу життю людей. І завдання правоохоронних органів – захистити мирних громадян», - додав парламентарій.

На переконання Григорія Смітюха, юридична та політична відповідальність за всі події, які зараз відбуваються в країні, цілком і повністю лежить на лідерах опозиції.

«Хочу звернути увагу, що подіїтакого роду, які раніше відбувалися в країнах Європи та Близького Сходу, завжди приводили до непередбачуваних наслідків», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263