Ялтинська міськрада на позачерговому засіданні ухвалила рішення про зниження тарифів на тепло для бюджетних організацій та інших споживачів.

Як прокоментував журналістам Ялтинський міський голова Сергій Ілаш, бюджетним організаціям та іншим споживачам, які обслуговуються КП «Ялтинські теплові мережі» та Ялтинською філією АП «Кримтеплокомуненерго», з 1 січня платити за тепло доведеться значно менше».

«Зниження Росією ціни на газ для України майже на 30 відсотків - до $268,5 за 1 тис. м.куб., дозволило переглянути тарифи на тепло для бюджетних організацій та інших споживачів, що в цілому позитивно позначиться на бюджеті», - сказав Ілаш.

Під час засідання начальник КП «Ялтинські теплові мережі» Віктор Красій пояснив, що постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, від 31 грудня 2013 року №448 вартість 1 Гкал теплової енергії, що поставляється підприємством для бюджетних установ, визначена в розмірі 894,36 грн, а для інших споживачів - 1018,93 грн.

«До 1 січня 2014 року підприємство надавало свої послуги виходячи з вартості газу в розмірі 4588 гривень за тисячу кубометрів. Тепер блакитне паливо подешевшало до 3340 гривень (на 27%) - для бюджетних установ і до 4154 гривень (на 9,5%) - для інших споживачів», - зазначив він, уточнивши, що це призвело до зниження ціни на тепло на 16,5% і 6,5% відповідно, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Вартість опалення 1 квадратного метра загальної опалювальної площі за місяць протягом року за відсутності приладів обліку тепла також пропорційно зменшилася і становить 9,75 грн і 11,11 грн відповідно», - уточнив Красій.

Крім того, начальник планово-економічного відділу Ялтинського філії АП «Кримтеплокомуненерго» Жанна Філютіна повідомила, що знижені тарифи на тепло, що надається і цим підприємством - до 750,79 грн./Гкал для бюджетних установ (-23%) і до 867,83 грн./Гкал для інших споживачів та інших суб'єктів господарської діяльності (-11%).

«Вартість опалення 1 м.кв. загальної опалювальної площі за місяць протягом року за відсутності приладів обліку так само пропорційно зменшується з єдиного розміру в 11,72 грн до 9,02 грн - для бюджетних організацій і до 10,43 грн - для інших споживачів», - констатувала вона.

Заступник міського голови Юрій Кириченко додав, що на найближчому засіданні виконавчого виконкому буде прийнято рішення про зменшення тарифів для бюджетних установ та інших споживачів комунальним підприємством «Ялтакурорттеплоенерго».

«При цьому тарифи на тепло для населення залишаються незмінними з огляду на те, що для опалення житлових будинків використовується природний газ власного українського видобутку, і вони як і раніше дотуються державою», - підсумував Кириченко.

Нагадаємо, на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна 17 грудня 2013 року було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів.

З 2014 року ціна на газ для бюджетних установ повинна знизитися майже на третину.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171