Засуджена екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до керівництва Качанівської колонії з проханням укласти угоду з партією «Батьківщина» про перерахування її зарплати на рахунок, яким зможуть користуватися «встановлені законом особи».

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби, про це йдеться в її заяві.

«Тимошенко глибоко переконана, що, відбуваючи покарання в Качанівській виправній колонії, «вона працює», - йдеться в повідомленні.

«З першого дня мого перебування в Качанівській виправній колонії (№54) я працювала і працюю на офіційній посаді голови політичної партії «Батьківщина», - цитує ДПтСУ засуджену.

За даними відомства, вона хоче, щоб керівництво колонії уклало угоду з партією «Батьківщина» для подальшого перерахування грошей, а саме «частину моєї заробітної плати на рахунок, яким зможуть користуватися встановлені законом особи під час мого ув'язнення», - пише Тимошенко.

Коментуючи подібні бажання засудженої, керівник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков висловив здивування.

«Такого на моїй практиці ще не було. Я, звичайно, розумію, що засуджена Тимошенко вважає себе засудженою особою з особливим статусом, але не на стільки», - сказав він.

Колпащиков пояснив, що засуджені можуть працювати тільки на тих потужностях, які є в розпорядженні пенітенціарного закладу, або визначені керівництвом колонії.

Нагадаємо, сьогодні, 17 січня, відбудеться засідання комісії Качанівської виправної колонії з розгляду питань щодо пом'якшення умов ув’язнення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

603