Голова Верховної Ради України Володимир Рибак наполягатиме на продовженні переговорів між політичними силами для подолання кризи у державі. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам, повідомляє прес-служба парламенту.

«Я наполягатиму на тому, щоб переговори тривали, і криза була подолана», - сказав він.

За словами Рибака, «парламент - це відображення тих процесів, які відбуваються зараз у державі, у суспільстві».

Говорячи про події на цьому пленарному тижні, що передували ухваленню держбюджету на 2014 рік і низки законів, спікер підкреслив, що неодноразово намагався знайти порозуміння з лідерами фракцій опозиції, щоб організувати повноцінну роботу щодо розгляду проекту держбюджету і вирішення тих питань, які, на думку опозиційних лідерів, були першочерговими.

Однак всі переговори, за словами Рибака, закінчувалися відмовою опозиціонерів домовлятися продовжувати роботу. «На жаль, останні місяці опозиція більше блокувала Верховну Раду, ніж працювала», - зазначив він.

Голова парламенту також нагадав, що в четвер перед початком пленарного засідання представники фракцій опозиції заблокували вихід з його кабінету.

«У таких умовах перший віце-спікер змушений був і мав право головувати на засіданні парламенту, а процедура прийняття законопроектів була законна», - підкреслив він.

Рибак розповів, що на початку наступної сесії в першу чергу будуть розглядатися організаційні питання, ухвалення порядку денного четвертої сесії, питання соціально-економічного розвитку країни та законопроекти, що стосуються соціальних ініціатив Президента України.

Нагадаємо, опозиційні депутати з 14 січня блокували роботу Верховної Ради.

16 січня, незважаючи на це, народні депутати з провладних фракцій підняттям рук, без обговорення ухвалили 11 законів та 1 постанову.

Також парламент прийняв Державний бюджет України на 2014 рік і зміни до Податкового кодексу щодо звільнення від ПДВ операцій з ввезення на митну територію України природного газу.

У деяких містах України акції на підтримку євроінтеграції тривають з 21 листопада 2013 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2193