Держава і суспільство повинні знати, які організації і на які кошти працюють в країні, тому що в такому разі стає зрозуміло, хто є замовником тієї чи іншої роботи. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук написав народний депутат від фракції Партії регіонів Олег Царьов.

«Вчора в ефірі «Громадського ТБ» я роз'яснив справжні цілі закону №3879 і окремих його напрямів. З подачі опозиції закон вже демонізується. Проте ніхто з тих, хто багато обурюється в Інтернеті, не спробував вникнути в суть. Зміст закону в тому, що держава повинна знати, хто фінансує які неурядові організації. Це світова практика», - зазначив політик.

На переконання Царьова, держава і суспільство повинні знати, які організації і на які кошти працюють в країні, тому що тоді зрозуміло, хто є замовником тієї чи іншої роботи. «Уявіть профспілковий комітет на підприємстві. Він займається захистом прав працівників, охороною праці, поліпшенням умов роботи. І ось, припустимо, ситуація: діяльність профспілки буде оплачувати конкуруюча компанія. Чи є майбутнє у підприємства, на якому працює такий «чудовий» профспілковий комітет з хорошим фінансуванням? Думаю, немає», - додав він.

«Саме для цього в Європі та Америці є певна система звітності. Громадські організації реєструються і звітують, щоб було ясно, чи фінансуються вони з-за кордону. І, як наслідок, які реалізують цілі і завдання у своїй роботі. Для прикладу, давайте назвемо хоч одну громадську організацію, яка отримує фінансування з ЄС чи США, але виступає за Митний союз? Правильно, немає таких, тому що «хто платить, той і замовляє музику...», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197