Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко розраховує, що завдяки останнім змінам до законодавства України, будуть закриті екстремістські сайти. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він повідомив під час прес-конференції.

За його словами, це стосується сайтів, де пояснюють, як нападати на працівника міліції, куди йому закладати вибуховий пакет, щоб його травмувати, як зробити вибухівку, «коктейль Молотова», як організовувати масові заворушення».

Крім того, Колесніченко висловив сподівання, що через півроку дії закону про зміни до закону «Про судоустрій і статус суддів» і процесуальні закони про додаткові заходи захисту безпеки громадян закриється ринок «Петрівка».

«Я дуже сподіваюся, що за півроку роботи цього документа, «Петрівка» закриється, тому що це просто неприпустимо, коли ти приходиш туди й отримуєш диски зі всією власністю, адресами будь-якого громадянина України, з усіма персональними даними», - заявив він.

При цьому регіонал наголосив, що ці відкриті дані, в першу чергу, - наводка для злодіїв, бандитів і розбійників. «У Європі персональні дані настільки глибоко захищені, що подібних ексцесів, які у нас відбулися за останні кілька тижнів, бути не може», - зазначив він.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада прийняла проект Закону №3879 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і процесуальні закони про додаткові заходи захисту безпеки громадян.

Зокрема, законом введена кримінальна відповідальність за наклеп і екстремістську діяльність. Також Рада дозволила Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ) обмежувати доступ до Інтернету на підставі висновку експерта.
Дарина шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3169