Через проведення тривалих масових акцій у центрі Києва міський бюджет зазнав збитків, які оцінюються у мільйони гривень. Про це сказав виконуючий обов'язки голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба відомства.
«Поки рано говорити про конкретні суми, але збиток оцінюється в мільйони гривень», - заявив він.

За словами Голубченка, це, зокрема, стосується місць проведення масових акцій.

«КМДА вимагатиме відшкодування грошових збитків від організаторів цих акцій, але певні збитки чисто грошима не відшкодують. Наприклад, на місці знищених дерев можна висадити нові, але знищені дерева росли десятки років. А як відшкодувати здоров'я людей, до яких не змогла приїхати "швидка допомога", тому що вулиці перекриті барикадами? Як відшкодувати дітям порушення навчального процесу через те, що батьки боялися водити їх до школи?», - обурився в.о. голови КМДА.

Він також зазначив, що міська влада продовжує забезпечувати функціонування біотуалетів у місцях масового перебування людей, незважаючи на те, що це обходиться місту щодня в 16 тисяч гривень, непередбачених бюджетом Києва. Тому ці кошти накопичуються як борги, а джерело їх погашення не визначене.

Голубченко підкреслив, що міська влада зробила все можливе, щоб життєдіяльність столиці тривала в штатному режимі. Але все одно в центральній частині міста люди відчувають серйозні незручності. Якщо ж говорити про матеріальну частину збитків, то ремонту потребують фасади будинків у центрі міста, доведеться відновлювати лавочки, огорожі, урни для сміття, тротуарну плитку, елементи зовнішнього освітлення, зелені насадження тощо.
Поки в міськдержадміністрації не можуть озвучити конкретні суми, оскільки не пораховано, скільки саме пошкоджено об'єктів міського господарства.

Нагадаємо, акції протесту на Майдані Незалежності в Києві тривають з 21 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284