За фактом задимлення у Свято-Троїцькому соборі в Новомосковську розпочато кримінальне провадження, повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС України в Дніпропетровській області.

Під час реставраційно-ремонтних робіт в одному з 9 куполів собору сталося задимлення. Для встановлення причин його виникнення міліція проводить слідчі дії.

«Самої пожежі, тобто відкритого вогню, не було. Протягом двох годин задимлення в соборі було локалізовано, ремонтні роботи продовжилися», - повідомили в облуправлінні.
Як пояснюють фахівці, що проводили реставраційно-ремонтні роботи, для зняття старого покриття стін вони використовували промисловий фен. Під дією підвищених температур виникло тління вати, яка знаходилася між внутрішньою і зовнішньою стінами, що призвело до задимлення приміщення церкви.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 207 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2-х років, або обмеження волі на строк до 3-х років.

Нагадаємо, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, повідомлення про пожежу у Свято-Троїцькому кафедральному соборі надійшло 15 січня о 8:43. Пожежники з 9 одиницями техніки оперативно прибули за вказаною адресою та приступили до гасіння. Пожежу було локалізовано о 9:44. Вогнем пошкоджено купол на площі 10 кв. м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165