Введення парламентом поняття «іноземного агента» і посилення оподаткування стосовно організацій, які підпадають під це визначення, забезпечить прозорість їхньої роботи.

Про це заявив політичний експерт Дмитро Джангіров, коментуючи даний закон.

«Парадоксально, але в даному випадку мова йде про збільшення прозорості роботи громадських організацій, - тієї самої прозорості, забезпечення якої на загальнонаціональному рівні найчастіше згадується в цілях і завданнях діяльності цих громадських організацій. Що може бути поганого в тому, що громадська організація чесно отримує статус «іноземного агента»? Просто громадяни України будуть більш критично ставитися до діяльності цієї організації, знаючи, що діяльність оплачується з-за кордону. Це, безсумнівно, дозволить українцям краще орієнтуватися в інформаційному потоці», - сказав він.

За словами експерта, після прийняття закону громадська організація буде регулярно оприлюднювати свою фінансову звітність.

Ця обставина, на його думку, дозволить іноземним інвесторам мати більш адекватну картину витрачання своїх коштів.

У свою чергу рядові працівники зможуть порівнювати свої зарплати з зарплатами керівництва громадських організацій - «іноземних агентів».

«Це, безсумнівно, підвищить ступінь довіри всередині громадських організацій з іноземним фінансуванням. Крім того, що може бути поганого в тому, що така громадська організація буде платити податки? Це тільки підвищить довіру до її проектів, які будуть фінансуватися «по-білому», - підсумував Джангіров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195