Переголосовувати за прийняті вчора, 16 січня, Верховною Радою України закони немає підстав. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час прес-конференції повідомив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«Жоден закон не є недоторканним. Кожен закон після його прийняття, після того, коли ми отримуємо правові підстави, результати його роботи, безумовно, повинен коригуватися, але для переголосування немає ніяких підстав», - сказав він.

При цьому Колесніченко додав, що депутати працювали згідно з регламентом. «Пан Єфремов (Олександр Єфремов - Ред.), глава фракції ПР, сказав, що все це підтверджується підписами депутатів», - зазначив він.

Також Колесніченко пояснив, чому парламентська більшість 16 січня голосувала за законопроекти підняттям рук. «Проект бюджету ми голосували без обговорення, тому що не було такої можливості. При цьому цей проект закону і всі решта були внесені профільними комітетами, всі документи були на руках у депутатів, порядок денний не затверджувався, тому твердження, що щось було зроблено без порядку денного, не відповідає дійсності. Кожне питання перед тим, як голосувати, було винесене на обговорення, пропонувалося внести його до порядку денного, його вносили в порядок денний, і після цього голосували», - повідомив він.

У свою чергу, народний депутат Володимир Олійник зазначив, що згодом деякі статті законів можуть бути лібералізовані. «Питання йде про внесення змін... потрібно окремі статті... лібералізувати», - зазначив він.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада прийняла проект Закону №3879 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153