Учасники мітингу «Політична стабільність - основа соціального прогресу! Зупинимо політичний екстремізм - Збережемо Україну!» прийняли резолюцію на підтримку законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Пропонуємо Вашій увазі повний текст резолюції:

«Ми, учасники мітингу, одноголосно висловлюємо свою підтримку рішень парламентської більшості, вважаємо прийняті закони ефективним засобом протидії терористичним акціям, політичному екстремізму. Ми обурені підбурливі діями опозиційних політиків, які заради власної політичної вигоди штовхають своїх прихильників на вчинення протиправних дій, актів вандалізму, розпалюють міжнаціональну, міжрелігійну ворожнечу, і нетерпимість, закликають до насильства.

Прикриваючись демократичними гаслами, ці організатори так званих мирних зібрань творять беззаконня, занурюють країну в хаос середньовічної анархії і безладдя, несуть пряму загрозу територіальній цілісності країни, життю і здоров'ю громадян України. Ми не дозволимо опозиційним екстремістам перетворити Україну в чергову гарячу точку на карті світу.

Ми повністю підтримуємо законодавчу заборону на використання різних масок для обличчя, шоломів і пов'язок, що приховують особу учасників масових акцій. Вважаємо, що людям, у яких справді чисті помисли і наміри, нема чого, немов злочинцям, ховати свої обличчя, приховувати їх від громадськості, озброївшись при цьому газовими балончиками, залізними прутами і камінням.

Підтримуємо рішення про встановлення адміністративної відповідальності за цілеспрямоване створення перешкод для дорожнього руху. Дорога як джерело підвищеної небезпеки - не місце для політичних акцій, провокацій і флеш-мобів. Вважаємо правильним і своєчасним встановлення кримінальної відповідальності за екстремістську діяльність, заклики до насильства, національної та релігійної дискримінації.

Ми, громадяни багатонаціональної України, не хочемо, щоб купка самопроголошених лжепатріотів ділила нас на «представників титульної нації» і всіх інших, національними, релігійними і політичними мотивами визначала «ворогів нації», а потім публічно бажала їм смерті. Особливу загрозу становлять екстремістські заклики, коли потрапляють в мережу Інтернет, отримують доступ до багатомільйонної аудиторії, починають формувати світогляд і поведінку найбільш активних користувачів - підростаючого покоління.

Користуючись безкарністю, деякі інтернет-сайти починають свідомо займатися різними інформаційними провокаціями, перетворюються в сховище пропагандистських матеріалів. Вважаємо, що сучасні технології покликані нести нові знання, сприяти суспільному прогресу і розвитку. Всесвітня павутина не повинна перетворюватися на підступну пастку для незміцнілих умів, розсадник для виховання політичних екстремістів. Ми одностайно підтримуємо законодавче рішення про встановлення кримінальної відповідальності за осквернення або руйнування братніх могил, могил невідомих солдатів, пам'ятників воїнам, які визволяли рідну землю від фашизму.

Вандалізм став візитною карткою радикальних активістів української опозиції. Жоден з варварів-виродків, які вчинили замах на світлу пам'ять про Героїв Великої Перемоги, не повинен уникнути відповідальності. Пам'ятаючи трагічні уроки війни, вважаємо за необхідне залучати до кримінальної відповідальності осіб, причетних до пропаганди неонацистської ідеології. Ми не потерпимо, щоб у столиці та інших містах України, яка понесла величезні втрати в роки Великої Вітчизняної війни, розгулювали профашистські молодики, влаштовувались факельні ходи, звучали нацистські привітання й гасла, а стіни будинків профанували фашистською свастикою.

Вважаємо прийняття антиекстремістських законів ще одним кроком на шляху України до міжнародних правових стандартів. Використавши законодавчий досвід США, Канади, європейських країн у сфері забезпечення національної безпеки, Україна поставить надійний заслін агресії та насильства, збереже громадський мир і злагоду.

Ми закликаємо громадян України, які стоять на Євромайдані, не йти за політичними провокаторами, не приймати участі у протиправних діях, не піддавати небезпеці своє життя і життя оточуючих. Проголосивши європейський шлях розвитку, важливо завжди пам'ятати одну з основних формул європейського успіху: політична стабільність - основа соціального прогресу та благополуччя! Ми закликаємо пам'ятати про нашу спільну, солідарну відповідальність за майбутнє наших дітей і онуків, за майбутнє нашої рідної й улюбленої України! Зупинимо політичний екстремізм - збережемо Україну!»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180