В держбюджеті на 2014 рік передбачено скорочення фінансування Міністерства внутрішніх справ. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, під час прес-конференції повідомив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«Розповідають про те, що на 2 млрд грн збільшується фінансування силових структур. Навколо цього надувають щоки і співають мантри про поліцейську державу. Але при цьому вже всім багато разів пояснювали, що в рядку «утримання Міністерства внутрішніх справ», знаходиться «утримання Держприкордонслужби» - 1,8 млрд грн», - сказав він.

При цьому Колеснічено підкреслив, що цього року видатки на МВС навпаки зменшили.

Разом з тим депутат спростував інформацію про зменшення фінансування онкохворих дітей. «Розповіді про те, що зменшується фінансування онкохворих дітей - не тільки популізм, а й цинічне хамство. Коли цим займаються депутати це нехай, у них робота брехати, як ми бачимо на прикладі нашої опозиції, але коли представник громадського комітету...», - обурився Колесніченко.

За його словами, на сьогодні фінансування онкохворих дітей становить майже 360 млн гривень.

При цьому він акцентував, що в цьому році заплановано запуск окремого корпусу в клініці «Охматдит» для пересадки кісткового мозку.

«Тому, звичайно, критикувати потрібно, але хотілося, щоб це робилося чесно і порядно», - резюмував Колесніченко.

Як повідомляв ForUm, 16 січня Верховна Рада України прийняла закон про державний бюджет України на 2014 рік без обговорення документа.

У МВС заявили, що в 2014 році фінансування відомства зменшиться більш ніж на 23 мільйони гривень.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184