Прокуратура Київської області завершила досудове розслідування кримінальних проваджень та передала до суду обвинувальні акти стосовно трьох співробітників однієї з кримінально-виконавчих установ Київської області.

Як повідомили Forum'у в прес-службі наглядового відомства, досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені працівники за неправомірну винагороду проносили і передавали ув’язненим наркотичний засіб - метадон. Наркотики вони ховали переважно у пачках з-під сигарет.

Попалися чоловіки на черговій спробі пронести до виправного закладу наркотики.

Дії посадових осіб кваліфіковано за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, і в інтересах третьої особи з використанням наданої їй влади), ч.2 ст.15 ч.2 ст.307 КК України (закінчений замах на незаконне зберігання з метою збуту, а також незаконний збут та передача наркотичних засобів у місце позбавлення волі, вчинені за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем).

До підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

За вчинення найбільш тяжкого із злочинів чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

83