Вчорашнім голосуванням Верховна Рада України зробила крок назустріч Європі і задовольнила її вимогу. Про це заявив нардеп від фракції Партії регіонів Олег Царьов, повідомляє його прес-служба.

«Всі, хто стоїть на Майдані, виступає за інтеграцію в Європу, європейські стандарти і цінності. Так чому ж опозиція не голосує за європейські закони?! Чому народилося тотальне обурення з приводу законодавства, яке в рази м'якіше, ніж в європейських країнах?!», - зазначив він.

За словами Царьова, демократична Європа ревно і жорстко оберігає спокій своїх громадян. «Наприклад, у Німеччині передбачено кримінальну відповідальність за маскування особи, носіння шоломів, використання щитів під час масових акцій. У Франції - за ті ж порушення - 3 роки ув'язнення та штраф 45000 євро!!! Заборона маскувати обличчя передбачена і в США, Канаді, інших країнах», - розповів нардеп.

«А ось як карають за порушення правил проведення мирних акцій: у Великобританії - штраф до 5000 фунтів стерлінгів і 10 років ув'язнення, у Німеччині до 1 року в'язниці, так само в Італії. У США за це світить до 10 років ув'язнення, а у Франції передбачені штрафи до 75000 євро! Прийняті вчора Верховною Радою України закони - це вимога демократичної суверенної держави. І не відповідати їм ми не маємо права!», - підсумував Царьов.

Нагадаємо, сьогодні, 16 січня, Верховна Рада прийняла проект Закону №3879 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117